Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Φαγητό από 3D εκτυπωτές για τους Αμερικανούς στρατιώτες!


Η NASA από πέρυσι είχε εξαγγείλει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάπτυξης τροφής μέσω των τρισδιάστατων υπολογιστών. Φαίνεται πως το πρόγραμμα δεν έμεινε στα χαρτιά, αλλά πρόκειται να πάρει σάρκα και οστά με πρώτους… δοκιμαστές τους στρατιώτες του αμερικανικού στρατού!




Όπως αναφέρει η Καθημερινή, επιστήμονες του αμερικανικού στρατού ήδη πραγματοποιούν πειράματα με γεύματα τα οποία θα εκτυπώνονται από τους λεγόμενους τρισδιάστατους εκτυπωτές προκειμένου να λύσουν κατά τον τρόπο αυτό το πρόβλημα της σίτισης των Αμερικανών στρατιωτών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη.

Μιλώντας στο αμερικανικό ραδιοφωνικό δίκτυο NPR, ο Λόρεν Ολέκσικ, επικεφαλής της ομάδας του στρατού που διενεργεί τα εν λόγω πειράματα, επισήμανε «όραμά μας είναι η εκτύπωση τροφής για τους στρατιώτες, είτε με τη μορφή σκόνης είτε σε ρευστή μορφή. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να εκτυπώσουμε τρόφιμα».



Ουσιαστικά, υπογράμμισε ο Ολέκσικ, η τροφή αυτή θα έχει τη μορφή «μπάρας», όπως είναι οι μπάρες των δημητριακών που κυκλοφορούν σε όλες τις αγορές του κόσμου σήμερα ή ακόμα και οι πλάκες σοκολάτας. Ωστόσο, θα υπάρχει μία πολύ σημαντική διαφορά: ότι αυτές οι μπάρες του μέλλοντος θα είναι προϊόντα τρισδιάστατης εκτύπωσης.

«Πρόκειται για συνθετικά γεύματα, τα οποία, όμως, θα προέρχονται από πραγματικό μοσχάρι ή ψάρι ή οποιαδήποτε άλλη πρώτη ύλη της αρεσκείας μας» πρόσθεσε ο Ολέκσικ. Στην έρευνα για τις εκτυπωμένες τροφές συμμετέχει και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) αλλά και η NASA.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου