Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Τεράστια τρύπα εμφανίστηκε στο Πέρμ της Ρωσίας (Εικόνες)


Το περασμένο καλοκαίρι οι εικόνες από τις μυστηριώδεις τρύπες στο έδαφος της Ρωσίας έκαναν το γύρο του κόσμου και οι επιστήμονες προσπαθούσαν να εξηγήσουν το φαινόμενο.




Αυτή τη φορά στην περιοχή Perm της Ρωσίας πρόσφατα κατέρρευσε ένα ορυχείο καλίου, δημιουργώντας μία ακόμη γιγαντιαία τρύπα στο κέντρο μιας εγκαταλελειμμένης πόλης. Όσο τρομακτικό και αν ακούγεται αυτό από μόνο του, τα πραγματικά άσχημα νέα δεν είναι αυτά.


Το ορυχείο που κατέρρευσε συνδεόταν υπογείως με ένα άλλο, λίγα χιλιόμετρα μακριά του, το οποίο βρίσκεται κάτω από μία πλήρως κατοικημένη πόλη και οι ειδικοί φοβούνται και για την δική του κατάρρευση.

Νωρίτερα μέσα στη βδομάδα, το ορυχείο καλίου με το όνομα Uralkali’s Solikamsk-2 είχε εκκενωθεί εξαιτίας μίας ξαφνικής εισροής θαλασσινού νερού. Τότε εμφανίστηκε και η τρύπα, αποδεικνύοντας πόσο ασταθές είναι το έδαφος. Ένα υπόγειο τούνελ συνδέει το ορυχείο με το Solikamsk-1, ένα δεύτερο ορυχείο, το οποίο βρίσκεται κάτω από μία κατοικημένη πόλη.



Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της εκκένωσης ενώ παρακολουθούν την τρύπα που έχει διάμετρο 30 μέτρα καθώς και τη συμπεριφορά του εδάφους.

Πηγή: Αποκάλυψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου