Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Η «βυθισμένη αρχαία πόλη» που ένωνε Ελλάδα και Αίγυπτο


To 2000 ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία σπουδαία αποκάλυψη. Ο λόγος γίνεται για την πόλη Θώνις- Ηράκλειο η οποία κρύβει μία σημαντικά αξιόλογη ιστορία.
Κάποτε βρισκόταν στις εκβολές του Δέλτα του Νείλου και ένωνε της Ελλάδα με την Αίγυπτο. Μάλιστα οι σελίδες της ιστορίας αποκαλύπτουν πως εκεί είχαν κρυφτεί ο Πάρης και η Ελένη πριν ξεσπάσει ο Τρωικός πόλεμος.
 Η πόλη εξαφανίστηκε πριν από 1200 και τα πρώτα ευρήματα είδαν το φως το 2000.


Ευρήματα που συγκινούν, όπως γιγάντια αγάλματα, χρυσά νομίσματα, πλάκες με επιγραφές στα αρχαία ελληνικά και τα αρχαία αιγυπτιακά. Σύμφωνα με την Mirror, οι αρχαιολόγοι έχουν αποκαλύψει και ένα άγαλμα ύψους 5,4 μέτρων του θεού των πλημμυρών του Νείλου που φέρει το όνομα Χαπι.

Το άγαλμα θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα στον κόλπο του Αμπουκίρ έξω από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου είναι αυτό μιας βασίλισσας, απογόνου των Πτολεμαίων. Για το άγαλμα είχε χρησιμοποιηθεί μαύρη πέτρα και πιστεύεται πως είναι μια αναπαράσταση της Κλεοπάτρας της δεύτερης ή της τρίτης, ντυμένης σαν τη θεά Ίσιδα.Η πόλη ήρθε στο φως μετά από έρευνες τριών ετών του Γάλλου αρχαιολόγου Frank Goddio και της ομάδας του.

Πηγή: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου