Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

«Κορύβαντες» καί Total War Hellas για το παιγνίδι «Rome Total War 2»


Συνεργασία του συλλόγου ιστορικών μελετών «Κορύβαντες» με την TOTAL WAR HELLAS , για το ηλεκτρονικό παιγνίδι «ROME TOTAL WAR 2»




Στα πλαίσια των εξαιρετικών συνεργασιών που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια οι «Κορύβαντες», έρχεται και αυτή με την εταιρεία TOTAL WAR HELLAS για το ηλεκτρονικό παιγνίδι «ROME TOTAL WAR 2″.  Ο σύλλογος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για αυτή την συνεργασία:

«Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών «ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την άκρως επιτυχημένη συνεργασία του με την Ελληνική Κοινότητα του γνωστού παιχνιδιού για υπολογιστές «Total War – ROME II» , η οποία οδήγησε στον γραφιστικό σχεδιασμό μονάδων των Ελληνικών στρατών της Ελληνιστικής περιόδου και στην ενσωμάτωσή τους στην παγκόσμια κοινότητα χρηστών του παιχνιδιού μέσω ξεχωριστής έκδοσης.

Ο Σύλλογός μας συνέδραμε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία με την παροχή μελετών ,σχεδιαστικών απεικονίσεων, φωτογραφιών οι οποίες αποτέλεσαν οδηγό, ακριβές πρότυπο η πηγή έμπνευσης για το τελικό αποτέλεσμα.

Ενδεικτικά για τον σχεδιασμό των νέων αυτών μονάδων χρησιμοποιήθηκαν :
Σειρά εμβλημάτων ασπίδων Πόλεων Κρατών της Νοτίου Ελλάδος και Ελληνιστικών Βασιλείων , προϊόν σχεδιασμού του συνεργάτη του Συλλόγου μας και αρχιτέκτονα κου Δημήτρη Νικολακόπουλου.

Υψηλής ποιότητας και ιστορικής ακρίβειας φωτογραφίες απακαταστάσεων πολεμιστών και οπλισμού.
Μελέτες πάνω στο τρόπο πολέμου συγκεκριμένων μονάδων των Ελληνικών στρατών της εποχής (τοξότες, φάλαγγα σαρισσοφόρων κτλ)
Μελέτες πάνω στην φύση του οπλισμού της εποχής (απλοί, σύνθετοι, φολιδωτοί λινοθώρακες)
Το παιχνίδι «Total War – ROME II» αποτελεί το κορυφαίο παιχνίδι στρατηγικής στο κόσμο με εκατομμύρια φανατικούς χρήστες , πολλαπλές βραβεύσεις και εξαιρετικές κριτικές ακόμα και απο μέλη της διεθνούς Ακαδημαϊκής κοινότητας για την πολύ προσεγμένη προσέγγιση του πάνω στην σωστή ιστορική αναπαράσταση του πολέμου στον Αρχαίο κόσμο. Eχει αναπτυχθεί από την «The Creative Assembly» και διανέμεται από την «Sega», ενώ κυκλοφόρησε στις 3 Σεπτεμβρίου 2013 για τα Microsoft Windows. Η πλοκή του παιχνιδιού αναπτύσσεται μεταξύ του 3ου αιώνα και 1ου αιώνα π.Χ με την παρουσία όλων των γνωστών ιστορικών δυνάμεων της εποχής όπως: Ρώμης, Καρχηδόνας, Μακεδονίας, Σελευκιδών, Ηπείρου κτλ.

Η Total War Hellas είναι η πρώτη ελληνική κοινότητα στο διαδίκτυο που δημιουργήθηκε από Έλληνες λάτρεις της σειράς παιχνιδιών στρατηγικής Total War. Αριθμεί περίπου 3.000 μέλη εγγεγραμμένα, εκ των οποίων το 25% – 30% είναι τακτικοί χρήστες της ιστοσελίδας. Το κοινό του κυρίως περιλαμβάνει Έλληνες (λόγω της γλώσσας στην οποία ειναι διαμορφωμένο) και οι δύο βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινείται ειναι : Η Ιστορία(συζητήσεις, θέματα, προσεγγίσεις κλπ) και το videogame Total War.

Η Total War Hellas ως διαδικτυακή κοινότητα υπάρχει λιγότερο απο 2 χρόνια ζωής αλλά ήδη μετρά την 1η του παγκόσμια επιτυχία . Σε διεθνές δημοψήφισμα που διενεργήθηκε απο την παραγωγό εταιρεία SEGA , η τροποποίηση (modification) Total War Hellas Unit pack (TWH_UP εν συντομία) για τον τελευταίο τίτλο Rome II :Total War κατέκτησε την 3 θέση στο κόσμο στη λίστα με τις επιλογές του κοινού.

Το Total War Hellas Unit pack επικεντρώνεται στην εισαγωγή 100 μονάδων των ελληνιστικών πόλεων κρατών του 275 π.Χ. και της κατά το δυνατόν ακριβέστερης ιστορικά απεικόνισης του πολέμου, του εξοπλισμού και των τακτικών πολέμου της εποχής, στον νεότερο τίτλο της σειράς Rome II.»

Περισσότερα μπορείτε να δείτε και στην ιστοσελίδα του συλλόγου «Κορύβαντες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου