Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Άρωμα μεσαιωνικής Ελλάδος


Όταν η μεσαιωνική ιστορία της Ελλάδας αναβιώνει και ταξιδεύει στο εξωτερικό…



Ευχάριστα τα νέα που έρχονται λίγους μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του πρώτου ευρωπαϊκού κινηματογράφου εννέα διαστάσεων (9D) με το όνομα «Θρόνος του Ηλιου» (Throne of Helios) στη Ρόδο στο ιστορικό κτίριο του παλιού σινεμά «San Giorgio» (1927). Ο «Θρόνος του Ηλιου» τον οποίο ήδη έχουν επισκεφτεί πολλά σχολεία του νησιού για να δουν την ομώνυμη ταινία με την ιστορία της Ρόδου που σχεδιάστηκε από Ελληνες (η παραγωγή έγινε στην Ολλανδία) συνεχίζει τις προβολές του και ευελπιστεί σύντομα να φιλοξενήσει περισσότερες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

Την εβδομάδα που μας πέρασε ο «Θρόνος του Ηλιου» συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο (World Travel Market). Πολλές ήταν οι προτάσεις συνεργατών της για πακέτα εκδρομών που θα είναι βασισμένα στην ιστορία, αρχαία και μεσαιωνική, της Ρόδου, αναμένουμε! Πλάι στο έντυπο υλικό και το τρέιλερ του «Θρόνου του Ηλιου» στο Λονδίνο εκπροσωπήθηκε και το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Ρόδου με ένα όμορφο βίντεο χαρακτηριστικών στιγμών του. Ήταν η ευκαιρία να αναδειχθεί διεθνώς το έργο του πολιτιστικού συλλόγου «Μεσαιωνικό Ρόδο» που ιδρύθηκε το 2005, με υπεύθυνη την Άννα Αχιολά για τη δημιουργία και οργάνωση των μεσαιωνικών φεστιβάλ, που έχουν πραγματοποιηθεί από τότε ανελλιπώς κάθε χρόνο χάρη στην αφοσίωση πολλών εθελοντών και με ελάχιστη χρηματοδότηση.

Ενα φωτεινό παράδειγμα μιας δράσης ανάδειξης του πολιτισμού και τόνωσης του τουρισμού της περιφέρειας. Για τους επιφυλακτικούς που αναρωτιούνται αν πρόκειται απλώς για γραφική αναπαράσταση μιας άλλης εποχής, αξίζει να βρεθούν ένα βράδυ του μεσαιωνικού φεστιβάλ στα στενά της Παλιάς Πόλης της Ρόδου για να δουν όχι μόνο τους μυστηριώδεις καπνούς που ανεβαίνουν από τους πάγκους των αλχημιστών αλλά κυρίως τη λάμψη στα μάτια όσων συμμετέχουν…

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου