Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Οι Μυκήνες των Νησιών Φερόε


Η ήττα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από την... ερασιτεχνική ομάδα ποδοσφαίρου των νησιών Φερόε, σκόρπισε θλίψη στις τάξεις των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων και μη. Ωστόσο, μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν ανέγγιχτο παράδεισο... που διαθέτει ελληνικό αέρα!



Τα νησιά Φερόε, 18 στον αριθμό, βρίσκονται μεταξύ της Νορβηγικής θάλασσας και του βόρειου Ατλαντικού ωκεανού, ανάμεσα στην Νορβηγία και την Ισλανδία και αποτελούν μια αυτόνομη επαρχία του βασιλείου της Δανίας από το 1948.

Στο δυτικότερο άκρο της νησιωτικής ομάδας βρίσκεται ένα νησί με ένα πολύ ιδιαίτερο και ελληνικό όνομα, ονομάζεται Μυκήνες!
Αν και η λέξη Mikines, δεν έχει κάποια σημασία στην τοπική διάλεκτο, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρη η προέλευση του ονόματος.


Από τα 18 νησιά του συμπλέγματος, οι Μυκήνες είναι το πιο απομονωμένο και όμορφο. Αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για όλους τους κατοίκους των Φερόε που ψάχνουν να βρουν ακόμα περισσότερη... απομόνωση και ηρεμία.
Η σύνδεση ωστόσο με το νησί δεν γίνεται μέσω γέφυρας ή τούνελ, αλλά με καραβάκι ή ελικόπτερο από το νησί Vagar.

Το τοπίο κόβει την ανάσα... απότομα βράχια, καταπράσινες ακτές και χιλιάδες εξωτικά ζώα να πετούν στον αέρα.

Το National Geographic Traveler είχε αναδείξει το νησί ως το κορυφαίο νησιωτικό προορισμό, κάνοντας το γνωστό σε όλο τον πλανήτη.


Πηγή: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου