Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Το Philae έκανε γεώτρηση στον κομήτη 67P


Το ρομπότ Philae πραγματοποίησε γεώτρηση στην επιφάνεια του κομήτη 67P, όμως τα αποτελέσματα από την ανάλυση ενδέχεται να μην φτάσουν ποτέ στη Γη λόγω της απώλειας της ενέργειάς του.




«Δεν είμαστε βέβαιοι ότι το Philae έχει αρκετή ενέργεια για να μεταδώσει τα δεδομένα στην επόμενη επαφή που θα έχουμε μαζί του» είπε ο Στέφαν Ούλαμεκ, ο υπεύθυνος της προσγείωσης του ρομπότ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ντάρμστατ της Γερμανίας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Με βάση το πρόγραμμά του, το ρομπότ επρόκειτο να κάνει μια γεώτρηση για να πάρει δείγμα από το έδαφος του κομήτη και να το αναλύσει. Οι επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) δεν του έδωσαν αμέσως την εντολή να προχωρήσει στη γεώτρηση καθώς φοβόντουσαν μήπως αποσταθεροποιηθεί και χαθεί στο διάστημα. Το Philae δεν πατάει καλά στο έδαφος του κομήτη επειδή δεν λειτούργησαν τα άγκιστρά του.

Όπως είπε ο Φιλίπ Γκοντόν, ο επικεφαλής του προγράμματος Rosetta στο CNES (Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών της Γαλλίας), η ESA έλαβε τελικά την απόφαση να προχωρήσει στη γεώτρηση.

Πηγή: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου