Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Μεγάλη φλεγόμενη βολίδα πάνω από το Σαν Αντόνιο του Τέξας (Εικόνες και βίντεο)


Ο Αμερικανικός Οργανισμός Μετεώρων έλαβε περισσότερες από 200 κλίσεις για ένα φωτεινό αντικείμενο πάνω από το Σαν Αντόνιο του Τέξας το βράδυ του Σαββάτου, περίπου στις 20:45 τοπική ώρα.



Μάρτυρες ανέφεραν ένα εξαιρετικά φωτεινό πράσινο φως που συναγωνίστηκε τη φωτεινότητα του Ηλίου. Ο Bill Cooke (διευθυντής γραφείου παρατήρησης μετεωριτών της NASA) ήταν σε θέση να εκτιμήσει τη μέγιστη φωτεινότητα στο > -14 (αστρικό μέγεθος), πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αντικείμενο με μάζα 1 με 2 τόνους !

Εδώ είναι ένα βίντεο από την βολίδα μέσα από αυτοκίνητο:


Παρακάτω βλέπουμε μια φωτογραφία που έχει έχει ληφθεί την στιγμή που πέφτει μια βολίδα από τον ουρανό, πίσω από το συγκρότημα.



Ο φωτογράφος John Gutierrez μας λέει: "την ώρα που φωτογράφιζα τους Solero ένα Λάτιν συγκρότημα εμφανίζεται ένα αστέρι που πέφτει, ένας μετεωρίτη! Είχα μόλις επικεντρωθεί με την φωτογραφική μου μηχανή στους Salero και μόλις έπαιρνα φωτογραφίες εμφανίστηκε η φλεγόμενη βολίδα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ένα πυροτέχνημα, αλλά αυτά δεν πέφτουν με τέτοια ταχύτητα. (...) Σίγουρα είναι μια φωτογραφία ζωής! "

Εδώ είναι ένα άλλο βίντεο από την βολίδα πάλι μέσα από αυτοκίνητο:


Ηλίας Σιατούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου