Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ανακάλυψαν τη μυθική Υπερβορεία!


Οι μυστηριώδεις επιγραφές και τα ερείπια αρχαίου αστεροσκοπείου κάνουν κάποιους να πιστεύουν ότι βρέθηκε η μυθική Υπερβορεία, στη βορειοδυτική Ρωσία.



Αρκετοί λοιπόν θεωρούν αυτά ως απομεινάρια του αρχαίου πολιτισμού της Υπερβορείας, μίας μυστικής χώρας σαν τη Σαμπάλα και την Ατλαντίδα.

Όσο για το που βρίσκεται, αναφέρεται η περιοχή Σεϊντόζερο που θεωρείται από τα πλέον μυστικιστικά μέρη της βορειοδυτικής Ρωσίας.

Τριγυρισμένη από βουνά, βρίκσεται κρυμμένη μέσα στην καρδιά της χερσονήσου Κόλσκι, ενώ η ονομασία της σημαίνει «ιερή λίμνη» στη γλώσσα του γηγενούς πληθυσμού, Σαάμι.

Είναι όντως ένα εχθρικό έδαφος στο οποίο για να φτάσει κανείς πρέπει να περάσει μέσα από ένα σκοτεινό φαράγγι και ένα επικίνδυνο πέτρινο πέρασμα.

Όπως πολλά τέτοια μέρη στον πλανήτη, η λίμνη συνδέεται με εκατοντάδες ιστορίες για παράξενα, μυστικιστικά φαινόμενα.

Τη Σεϊντόζερο προστατεύει ο γίγαντας Κούιβα, η γιγαντιαία ανθρώπινη φιγούρα που είναι αποτυπωμένη σ’ ένα βράχο. Η ακριβής προέλευσή της, παραμένει άγνωστη.

Οι θρύλοι των Σαάμι αναφέρουν ότι τον κακό γίγαντα τιμώρησαν οι θεοί, χτυπώντας τον με κεραυνούς και μετατρέποντάς τον σε βράχο.

Πάντως, και στους αρχαιοελληνικούς θρύλους αναφέρεται η χώρα των Υπερβορείων, ενός λαού που διέθετε γνώσεις αποκρυφισμού και ήταν «κοντά» στους θεούς. Μάλιστα την επισκεπτόταν συχνά ο ίδιος ο Απόλλωνας.

Τόσο τουρίστες όσο και μελετητές των μυστηριωδών φαινομένων βρίσκουν συχνά στην περιοχή της Σεϊντόζερο πέτρες με ασυνήθιστα μορφή, οι οποίες μοιάζουν με ερείπια αρχαίων κτισμάτων.

Εντούτοις, στη χερσόνησο Κόλσκι ανακαλύπτονται και άλλα πράγματα, τα οποία κατά καιρούς προκαλούν απορίες στους ερευνητές. Από τις αρχές ακόμη του περασμένου αιώνα ο επιστήμονας, Αλεξάντρ Μπάρτσενκο, υποτίθεται ότι βρήκε στην περιοχή της Σεϊντόζερο μια μυστηριώδη είσοδο που οδηγεί κάτω απ’ τη γη.

Οι επιστήμονες όμως είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με αυτή την ιστορία.

Όπως αφηγείται ο διευθυντής του Γεωλογικού Ινστιτούτου του επιστημονικού κέντρου του Κόλσκι, διδάκτωρ Γιούρι Βοϊτεχόβσκι, «παλαιότερα συνέβη μια αστεία ιστορία.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο εξόρυξης και επεξεργασίας ορυκτών είχαν δοκιμάσει ένα νέο τρυπάνι από τη Φιλανδία, κάνοντας στις πέτρες σειρές από τρύπες. Οι ανιχνευτές της Υπερβορείας έβγαλαν το συμπέρασμα ότι πρόκειται για κάποια αρχαία γραφή υπό τη μορφή λάκκων, στην οποία το νόημα εκφράζεται από το βάθος των τρυπών.

Ο θόρυβος γύρω από αυτό συντηρήθηκε μερικά χρόνια, μέχρι να τους εξηγήσουν την αληθινή αιτία. Παραδείγματα όπως αυτό όμως, δεν τους διδάσκουν τίποτα».


Να σημειωθεί πως στις μυθολογίες των λαών απαντάται η Υπερβορεία. Στη δική μας μυθολογία, την ελληνική, οι Υπερβόρειοι ήταν ένας μυθικός λαός που ζούσε στα βουνά της Ελλάδας.

Πίστευαν πως ο Βορέας, ο θεός του βόρειου ανέμου, ζούσε στη Θράκη κι έτσι θεωρούσαν πως η Υπερβορεία ήταν μια αδιευκρίνιστη περιοχή κι ένα έθνος στις βόρειες περιοχές της Ευρασίας.

Στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Υπερβορεία εμφανιζόταν στους χάρτες σαν μια χερσόνησος ή ένα νησί πέρα από τα εδάφη της Γαλλίας.

Άλλες περιγραφές την τοποθετούν στην ευρύτερη περιοχή των Ουραλίων.

Πηγή: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου