Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Έτσι ήταν ο νεκρός της Αμφίπολης!


Ένας άνθρωπος μετρίου αναστήματος με τα σημερινά δεδομένα, με καστανά μαλλιά και λευκό δέρμα είναι πιθανότατα ο νεκρός ένοικος του τάφου της Αμφίπολης.




Τώρα πλέον η σκυτάλη της έρευνας περνάει στους ειδικούς ερευνητές, βιολόγους και γενετιστές, προκειμένου να εξυχνιάσουν το μεγάλο μυστήριο που κρύβει ο Τύμβος της Αμφίπολης.

Ένα εντυπωσιακό σκίτσο με τη μορφή του νεκρού που ήταν θαμμένος στον τάφο της Αμφίπολης παρουσιάζουν σήμερα τα «ΝΕΑ», με βάση τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις των επιστημόνων.



Σύμφωνα με τον καθηγητή στην οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανώλη Παπαγρηγοράκη, αν ο ένοικος του τάφου είχε καταγωγή από τη Θράκη, τα μαλλιά του πιθανότερο να ήταν καστανοκόκκινα.

Την ίδια στιγμή, η επικεφαλής των ανασκαφών Κατερίνα Περιστέρη κάνει λόγο για άνδρα και μάλιστα επιφανή στρατηγό. Ωστόσο, ο σκελετός μπορεί να δώσει πολύ περισσότερες απαντήσεις πέρα από το πώς ήταν η μορφή του συγκεκριμένου ανθρώπου.



«Αν αποδειχθεί ότι υπάρχει συγγενική σχέση των νεκρών της Βεργίνας με αυτόν της Αμφίπολης θα περιοριστεί ο κατάλογος των υποψηφίων »ενοίκων» του τύμβου Καστά», δήλωσε στην εφημερίδα «Εθνος» ο ανθρωπολόγος και μέλος της Ομάδας Ανθρωπολογικών Ερευνών Θόδωρος Αντίκας, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά σε περίπου έξι μήνες.

Το κατά πόσον οι απαντήσεις που δίνουν αυτές οι έρευνες είναι ορθές, το απέδειξε το λεγόμενο “Πείραμα του Μάντσεστερ”! “Στις αρχές του 2013 βρέθηκαν τα οστά του βασιλιά της Αγγλίας Ριχάρδου Γ” σε πάρκινγκ του Λονδίνου και πολύ σύντομα μέσω τράπεζας δεδομένων εντοπίστηκε συγγενής του στην Αυστραλία”…

Πηγή: Τα Νέα, crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου