Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Το Χρυσόμαλλο Δέρας και ο Ιάσωνας δεν ήταν παραμύθι!


Ο αρχαίος Ελληνικός μύθος της αναζήτησης του Χρυσόμαλλου Δέρατος από τους αργοναύτες του Ιάσωνα, μπορεί να βασίζεται σε μια πραγματική θαλασσινή εκστρατεία στην Μαύρη Θάλασσα σύμφωνα με νέα έρευνα.




Σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανικής Daily Mail, πρόσφατα ομάδα γεωλόγων ανακάλυψε νέα στοιχεία που φαίνεται να στηρίζουν την άποψη ότι, το αρχαίο βασίλειο της Κολχίδος, προορισμός της μυθικής αργοναυτικής εκστρατείας, είναι υπαρκτό μέρος, που τοποθετείτε στην σημερινή Γεωργία.

Οι γεωλόγοι υποστηρίζουν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πως ακόμα και το μέρος του μύθου που αφορά στο περιβόητο χρυσόμαλλο δέρας, έχει ιστορική βάση, καθώς οι ντόπιοι χωρικοί χρησιμοποιούσαν τομάρια προβάτων για να συλλέγουν τα κοιτάσματα χρυσού που κατέβαζαν τα βουνήσια ρέματα της περιοχής.



Το «δέρας», τοποθετούταν στον βυθό των αμμουδερών ρευμάτων, και συλλάμβανε κάθε μικροσκοπικό σβόλο χρυσού που συγκεντρωνόταν εκεί .

Αυτή η πρακτική, σύμφωνα με τους γεωλόγους, είναι υπεύθυνη για τους μύθους του χρυσόμαλλου δέρατος, καθώς η χρυσόσκονη χρωμάτιζε με χαρακτηριστικό τρόπο τα τομάρια των προβάτων.

Ανακαλύπτουν την ...Αμερική, όπως φαίνεται στην Βρετανία, αφού είναι γνωστό ήδη από τους αρχαίους συγγραφείς ότι η εκστρατεία είχε γίνει πραγματικά και δεν ήταν αποκύημα φαντασίας. Εξάλλου η λέξη μύθος, όσο και αν έχει περάσει στην εποχή μας ότι πρόκειται για κάτι φανταστικό εξολοκλήρου, δεν είναι έτσι, σημαίνει τον αληθή λόγο με φανταστικά στοιχεία. Δηλαδή η πηγή του, το καθεαυτό νόημα του είναι αληθές.
Γιαυτό υπάρχει και η λέξη "Παραμύθι", "παρά του μύθου". Δίπλα στον μύθο δηλαδή.

Καί το επιβεβαιώνει ο Μέγας Αριστοτέλης λέγοντας: "Μύθου μέν λόγος το δε αληθές εστί"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου