Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Η συνωμοσία του γάλακτος Μέρος 8ο Γάλα και προγεροντική άνοια (νόσος Αλτσχάιμερ)

Η συνωμοσία του γάλακτος (Άρθρο του περιοδικού  ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ, τεύχος 126, Οκτώβριος 2004)  Μέρος 8ο    Γάλα και προγεροντική άνοια (νόσος Αλτσχάιμερ)


Παρόλα τα παραπάνω, η υψηλότερη συγκέντρωση ομοκυστεΐνης στο αίμα έχει αρχίσει να σχετίζεται με ένα ακόμα πρόβλημα υγείας, τη νόσο του Αλτσάιμερ. Αυτό δείχνουν τα ευρήματα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2002 στο New England Journal of Medicine.

Συγκεκριμένα, η μελέτη κατέληξε στο ότι ο κίνδυνος για την εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ είναι διπλάσιος στους ανθρώπους που έχουν υψηλότερα επίπεδα ομοκυστεΐνης στο αίμα τους. Και με την ανάλογη σειρά συλλογισμών, το γάλα, λόγο της υψηλής περιεκτικότητας των πρωτεϊνών του στο αμινοξύ μεθειονίνη, έχει συνδεθεί με κίνδυνο για αυξημένη ομοκυστεΐνη στο αίμα και, κατ' επέκταση, με αυξημένο κίνδυνο για νόσο Αλτσχάιμερ.

συνεχίζεται

Η συνωμοσία του γάλακτος Μέρος 9ο Γάλα και σκλήρυνση κατά πλάκας   

Η συνωμοσία του γάλακτος Μέρος 10ο Γάλα και ρευματοειδής αρθρίτιδα 

Η συνωμοσία του γάλακτος Μέρος 11ο Γάλα και πονοκεφάλοι-ημικρανίες

Η συνωμοσία του γάλακτος Μέρος 12ο Γάλα και καρκίνος

Η συνωμοσία του γάλακτος Μέρος 13ο Γάλα και δυσανεξία της λακτόζης 

Η συνωμοσία του γάλακτος Μέρος 14ο Ορισμένα άγνωστα στοιχεία για το γάλα… 

Η συνωμοσία του γάλακτος Μέρος 15ο Επίλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου