Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Η συνωμοσία του γάλακτος Μέρος 6ο Γάλα και παχυσαρκία

  Η συνωμοσία του γάλακτος    (Άρθρο του περιοδικού  ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ, τεύχος 126, Οκτώβριος 2004 Μέρος 6ο      Γάλα και παχυσαρκία


 Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι μια απ’ τις πιθανές αιτίες του προβλήματός σας να χάσετε κιλά είναι η κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων; Κι όμως, οι περισσότεροι γιατροί και διαιτολόγοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τροφές πλούσιες σε λιπαρά όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οδηγούν σε παχυσαρκία.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι τροφές πλούσιες σε λίπη. Ένα ποτήρι πλήρες γάλα αποτελείται κατά 49% από λίπος! Και μη νομίζετε ότι τα γάλατα, τα τυριά και το τυρί cottage χαμηλών ή καθόλου λιπαρών δεν περιέχουν λίπος. Απεναντίας περιέχουν λίπος σε ποσοστό πάνω από 20%! Πρόκειται σαφώς για μια παραπλάνηση του κοινού από τις γαλακτοκομικές εταιρίες, οι οποίες γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι –και κυρίως οι γυναίκες- νοιάζονται για τη σιλουέτα τους, αναγράφουν στις ετικέτες των προϊόντων τους ότι το τάδε γαλακτοκομικό προϊόν έχει 2% ή 0% λιπαρά κ.ο.κ.

Ο δρ. Benjamin Spock στο πασίγνωστο βιβλίο του Baby and Child Care είναι κατηγορηματικός: «Δεν συνιστώ τα γαλακτοκομικά προϊόντα… Τα απαραίτητα λίπη που χρειάζονται για την ανάπτυξη του εγκεφάλου βρίσκονται στα φυτικά έλαια. Το γάλα έχει ελάχιστες ποσότητες απ’ αυτά τα λίπη, είναι όμως πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία μπλοκάρουν τις αρτηρίες και οδηγούν σε προβλήματα βάρους».

Το γάλα λοιπόν οδηγεί σε παχυσαρκία αλλά και στη νέα επιδημία του αιώνα μας. Ποια; Τα καρδιαγγειακά προβλήματα.

συνεχίζεται 

Η συνωμοσία του γάλακτος Μέρος 7ο Γάλα και καρδιαγγειακά προβλήματα 

Η συνωμοσία του γάλακτος Μέρος 8ο Γάλα και προγεροντική άνοια (νόσος Αλτσχάιμερ)

Η συνωμοσία του γάλακτος Μέρος 9ο Γάλα και σκλήρυνση κατά πλάκας   

Η συνωμοσία του γάλακτος Μέρος 10ο Γάλα και ρευματοειδής αρθρίτιδα 

Η συνωμοσία του γάλακτος Μέρος 11ο Γάλα και πονοκεφάλοι-ημικρανίες

Η συνωμοσία του γάλακτος Μέρος 12ο Γάλα και καρκίνος

Η συνωμοσία του γάλακτος Μέρος 13ο Γάλα και δυσανεξία της λακτόζης 

Η συνωμοσία του γάλακτος Μέρος 14ο Ορισμένα άγνωστα στοιχεία για το γάλα… 

Η συνωμοσία του γάλακτος Μέρος 15ο Επίλογος
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου