Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων

  Η νέα ταινία Θόλου «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων» θα προβάλλεται στη «Θόλο» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα προβάλλεται μία ψηφιακή ταινία Θόλου με στερεοσκοπική προβολή 3D Vision, τεχνολογίας Infitec®, που επιτρέπει στερεοσκοπική προβολή στο σύνολο της επιφάνειας της Θόλου. Τα υψηλού κόστους γυαλιά Infitec® που χρησιμοποιούνται στην προβολή αυτή, σε αντίθεση με τα γυαλιά στον κινηματογράφο, διαχωρίζουν το σύνολο του χρωματικού φάσματος σε απειροελάχιστα τμήματα συχνοτήτων με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρωματικές αλλοιώσεις και η ακρίβεια αυτή στο χρώμα να προσφέρει μια εκπληκτική εμπειρία εμβύθισης.

Η νέα ταινία Θόλου «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων» ξαναζωντανεύει μία σκληρή και όμορφη εποχή, τότε που αιλουροειδή με κοφτερά δόντια, γιγαντιαίοι βραδύποδες και τριχωτά μαμούθ κατοικούσαν στη Γη, ενώ οι αρχαίοι πρόγονοί μας ανέπτυσσαν τέχνη, γλώσσα και κυνηγετικές δεξιότητες, προσπαθώντας να κατανοήσουν και να επιβιώσουν στο σκληρό κόσμο γύρω τους. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν εικονικά  στα όμορφα και κατεψυγμένα τοπία της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας, δέκα χιλιάδες χρόνια πριν από το σύγχρονο πολιτισμό και να γνωρίσουν μια εποχή που οι Τιτάνες κυβερνούσαν απέραντες ηπείρους και οι άνθρωποι ζούσαν μαζί με τους γίγαντες.

Θα ταξιδέψουν μαζί με τη μικρή Λιούμπα, ένα μωρό μαμούθ που αποκαλύφθηκε όταν έλιωσαν τα παγωμένα εδάφη της Σιβηρίας - σήμερα μία από τις πιο καλοδιατηρημένες μούμιες μαμούθ στον κόσμο. Στη συνέχεια, το κοινό θα ανακαλύψει την ιστορία του Ζεντ, ενός από τους πιο πλήρεις σκελετούς κολομβιανού μαμούθ που έχουν βρεθεί ποτέ.

Η ταινία «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων» αιχμαλωτίζει το κοινό με το όραμα ενός κόσμου που αλλάζει, μίας εποχής νέων οικολογικών πιέσεων -προβληματίζοντάς μας σχετικά με την τύχη των σημερινών θηλαστικών.  Καθώς το κλίμα συνεχίζει να θερμαίνεται και η ανθρώπινη παρέμβαση απειλεί την ύπαρξη χιλιάδων ειδών, θα μπορούσε το ζωικό βασίλειο των μεγάλων θηλαστικών - ελέφαντες, βίσονες, τίγρεις - να χαθεί στο χρόνο, όπως οι μακρινοί τους συγγενείς την Εποχή των Παγετώνων; Η νέα ταινία της Θόλου παρέχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για τη σχέση μεταξύ του κλίματος, της Γης, των πόρων και των κατοίκων της, προσφέροντας μία διδακτική ιστορία, που είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.


Αφήγηση: Φάνης Μουρατίδης

Διάρκεια: 40΄

Πληροφορίες σχετικά με τις μέρες και ώρες προβολής: www.tholos254.gr και 212 254 0000

Πηγή: CultureNow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου