Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Οχάιο: Ακόμα μιλούν για το "Τέρας της Αθήνας"! (Εικόνες)

Ένα μεγάλο τριχωτό πλάσμα παραμόνευε σε μια δασώδη περιοχή το 1978.

Το ”τέρας” που προσέλκυσε “κυνηγούς” του “Μεγαλοπόδαρου”(Bigfoot) και αναζητητές της περιπέτειας στο νότιο Stark County, είναι τώρα αντικείμενο ενός ντοκιμαντέρ.

Πρώην δημοσιογράφος της Beacon Journal, η Barbara Galloway δήλωσε ότι από τα χιλιάδες άρθρα που έγραψε για την εφημερίδα, αυτή είναι η καλύτερη υπενθύμηση για τις ιστορίες του τέρατος.

Η Galloway, τώρα δασκάλα στο Alliance High School, μαζί με τον, συνταξιούχο τώρα, πρώην Σερίφη της Κομητείας Stark, James Shannon και τον Howe Cayton, του οποίου η οικογένεια ήταν στο επίκεντρο των θεάσεων του τέρατος, αποτελούν τους βασικούς μάρτυρες για το ντοκιμαντέρ που θα λέγεται “The Minerva Monster”. Πίσω από το ντοκιμαντέρ οι Seth Breedlove, Alan Megargle, Brandon Dalo και Jesse Morgan, από το Οχάιο.

 Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου. Θα λάβει μέρος και στο "Monster Day" στις 6 Ιουνίου στο Θέατρο Roxy της Μινέρβα (Αθήνα).



Οι δημιουργοί εξακολουθούν να επεξεργάζoνται την ταινία 45 λεπτών και ελπίζουν ότι θα περιληφθεί στην τηλεοπτική σειρά “Small-town monsters”, δήλωσε ο κύριος από τους συντελεστές της ταινίας, ο Breedlove.

Πίσω στο 1978, υπήρχαν πολλές αναφορές για ένα ψηλό, τριχωτό, όρθιο πλάσμα 200 περίπου κιλών σε μια δασώδη περιοχή στο Παρίσι, δυο μίλια δυτικά της Αθήνας του Οχάιο.

Υπήρχαν περίπου δώδεκα εκθέσεις από επτά μάρτυρες, οι οποίοι είπαν ότι είδαν το πλάσμα κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων.

Οι θεάσεις ήταν πρωτοσέλιδο σε όλες της εφημερίδες, και εκατοντάδες “κυνηγοί Μεγαλοπόδαρου” κατέκλυσαν την περιοχή της Minerva.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της οικογένειας Cayton το πλάσμα εθεάθη στην αυλή τους δίπλα σε ένα παλιό κοτέτσι. Ένας από την οικογένεια άναψε τους προβολείς από το αυτοκίνητο τους για να έχουν καλύτερη εικόνα του πλάσματος. Το θηρίο όμως κινήθηκε προς το αυτοκίνητο, και αυτοί τρομοκρατημένοι έτρεξαν στο σπίτι τους όπου το πλάσμα αργότερα κοίταζε από το παράθυρο! Οι Cayton είχαν όπλο και σημάδεψαν το πλάσμα, αλλά αυτό δεν χαμήλωσε το βλέμμα του και δεν μετακινήθηκε παρά μόνο ύστερα από μερικά λεπτά, χωρίς αυτοί να το πυροβολήσουν.
 
 Μια άλλη έκθεση λέει ότι το πλάσμα δεν θα μπορούσε να ήταν μόνο του. Το μεγαλύτερο, μπορεί να συνοδευόταν από ένα μικρότερο επίσης.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το πλάσμα μύριζε όπως το στάσιμο νερό, αμμωνία-θείο, κάτι σαν κλούβιο αυγό.  Βράχοι είχαν ριχτεί σε κοντινά σπίτια τη νύχτα.

Πατημασιές που κυμαίνονταν από 14 ίντσες έως 21 ίντσες βρέθηκαν αργότερα.

Λαχανικά και φρούτα που είχαν μείνει έξω για το πλάσμα εξαφανίστηκαν.

 Μια έρευνα από τον Shannon και τους άνδρες του δεν προσέφερε σοβαρές ενδείξεις για την ύπαρξη του τέρατος.

Οι Caytons ήταν τρομοκρατημένοι από αυτό που συνέβη, δήλωσε η Galloway, η οποία τούς πήρε συνέντευξη το 1980. Η οικογένεια ποτέ δεν ονόμασε το πλάσμα Μεγαλοπόδαρο (Bigfoot),  λέγοντας ότι δεν είχε ιδέα τι ήταν.

"Δεν ξέρω τι να σκεφτώ», είπε για τις θεάσεις του τέρατος, Galloway.
"Οι Caytons και οι άλλοι μάρτυρες είδαν προφανώς κάτι και ο σερίφης δεν θεωρεί αυτές τις θεάσεις  φάρσα" είπε.  "Ήταν κάτι που διερευνήθηκε σοβαρά" είπε με την σειρά του ο James Shannon.

Η ταινία αποφεύγει τις μεγάλες αφηγήσεις και την δραματικότητα και αντ 'αυτού θα επικεντρωθεί στις καθεαυτού μαρτυρίες, είπε ο Breedlove.

"Θα πούμε ακριβώς ότι λέει η ιστορία και ζητώντας από τους ανθρώπους να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα» και συνέχισε «δεν υπάρχει εύκολη απάντηση για το τι ήταν αυτό το πλάσμα."


 

Ο Breedlove είπε ότι ξεκίνησε τις εργασίες για την ταινία πριν περίπου 15 μήνες. Επωφελήθηκε από μια εκστρατεία Kickstarter που τον βοήθησε να μαζέψει 6.516 δολλάρια.

Περίπου 120 κόπιες της ταινίας έχουν ήδη προ-παραγγελθεί. Είναι διαθέσιμο για 11.99 δολλάρια από την Grassman Gear.

Ο Breedlove είπε ότι έχει ήδη την επόμενη ταινία στο μυαλό, αυτή τη φορά στο Μάνσφιλντ, όπου θεάσεις ενός τέρατος αναφέρθηκαν ήδη από το 1959. Ελπίζει να ξεκινήσει τα γυρίσματα αυτό το καλοκαίρι.

Ηλίας Σιατούνης
Πηγή: ohio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου