Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο Μπενάκη κάθε Πέμπτη

Η δωρεάν είσοδος σε όλα τα κτίρια και τις εκθέσεις του Μουσείου Μπενάκη, κάθε Πέμπτη, επαναλαμβάνεται από τις 5 Μαρτίου και για έναν χρόνο, χάρη στην ευγενική προσφορά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».


Είναι η δεύτερη χρονιά που το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν εισόδου, κάθε Πέμπτη, στα κεντρικά κτίρια και παραρτήματα του Μουσείου Μπενάκη, στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του.

Πρώτη φορά και με επιτυχία εφαρμόστηκε από τις 15/7/2013 έως τις 15/7/2014, ανεβάζοντας την επισκεψιμότητα του Μουσείου Μπενάκη, αυτές τις ημέρες, σε ποσοστό 26% από 16% που ήταν πριν την εφαρμογή του προγράμματος. Δηλαδή, περίπου 700 επισκέπτες κάθε Πέμπτη σε όλα τα κτίρια του Μουσείου, σε σύνολο 34.000 επισκεπτών τη συγκεκριμένη ημέρα σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Η συγκεκριμένη προσφορά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα του Μουσείου Μπενάκη κάθε Πέμπτη και αποτελεί το ένα τρίτο της δωρεάς του Ιδρύματος προς το Μουσείο. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Γιώργος Αγουρίδης, μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρο του Μουσείου Μπενάκη, Αιμιλία Γερουλάνου και τον διευθυντή ανάπτυξης και εξεύρεσης πόρων του Μουσείου, Νίκο Τριβουλίδη.
Όπως ανακοινώθηκε, η ενίσχυση του Μουσείου από το Ίδρυμα θα επεκταθεί με χρηματικό ποσό για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του Μουσείου Μπενάκη, υπό την προϋπόθεση αυτό θα συγκεντρώσει ένα αντίστοιχο ποσό από δωρεές και χορηγίες τρίτων (matching gift).

Αυτές οι ισόποσες δωρεές- χορηγίες θα προορίζονται για το έργο και του σκοπούς του Μουσείου. «Είναι ένας τρόπος που μας κινητοποιεί, που ενισχύει τις δυνάμεις μας και τις προοπτικές μας, για να μπορούμε εμείς οι ίδιοι με μεγαλύτερη σιγουριά να προχωρούμε» τόνισε η κ. Γερουλάνου.
Ήδη, για εφέτος έχει καλυφθεί το 78% του ποσού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» με ισόποσες δωρεές που προέρχονται από 51 δωρητές, οι οποίοι σε ποσοστό 56% προέρχονται από το εξωτερικό.

Η ενίσχυση του Μουσείου Μπενάκη από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» εντάσσεται στο κοινωφελές τριετές πρόγραμμα έχει αναπτύξει το Ίδρυμα από το 2012, ολοκληρώνοντας μία πρωτοβουλία ενάντια στην κρίση, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως σημείωσε ο κ. Αγουρίδης, έχει ξεκινήσει το επόμενο πρόγραμμα, ύψους επίσης 100 εκατομμυρίων ευρώ και στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Πηγή: crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου