Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Δεν υπάρχει τουρκική φυλή, ομολογεί Τούρκος αρθρογράφος

Την καταπληκτική ομολογία ότι δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ τουρκική φυλή, έκανε ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak και μάλιστα μέλος της κεντρικής επιτροπής του ισλαμικού κόμματος του Ταΐπ Ερντογάν, καθηγητής, Yasin Aktay.


Ο Τούρκος καθηγητής ευρισκόμενος σε ένα δημόσιο πάνελ στο πανεπιστήμιο της πόλης Bayburt και απαντώντας σε κάποια ερωτήματα ομολόγησε δημόσια ότι δεν υπάρχει στην ουσία τουρκική φυλή, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του ακροατηρίου με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αποχωρήσει από το πάνελ και από την αίθουσα όπου διεξάγονταν η δημόσια συζήτηση.

Ο Yasin Aktay ανέφερε χωρίς δισταγμό ότι ο όρος «Τούρκος» είναι ένα σύνθετο πράγμα και ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τουρκική φυλή αλλά είναι ένα συνονθύλευμα από πολλά στοιχεία. Η δημόσια αυτή ομολογία έγινε στην κεντρική αίθουσα του πανεπιστήμιου της Bayburt, όπου είχε οργανωθεί μια διάσκεψη με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στην Αίγυπτο, την Συρία και τις επιπτώσεις που έχουν στην γενικότερη ισορροπία στην Μέση Ανατολή, με την συμμέτοχη πολλών πανεπιστημιακών καθηγητών και άλλων επώνυμων της τουρκικής διανόησης. Φυσικά την «παράσταση» της σύσκεψης αυτής έκλεψε κυριολεκτικά ο Τούρκος πολιτικός, καθηγητής και αρθρογράφος, Yasin Aktay, ο οποίος με την δήλωση-ομολογία του ότι δεν υπάρχει τουρκική φυλή, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με πολλά δημοσιεύματα σε όλες σχεδόν τις τουρκικές εφημερίδες.

Ο Yasin Aktay υπεστήριξε ότι δεν μπορεί δημόσια να υποστηρίζεται η άποψη ότι στην Τουρκία υπάρχει μια και μόνο φυλή, η τουρκική φυλή και ότι αυτό είναι και μέγιστο πολιτικό λάθος που οδηγεί ακόμα και στην διάσπαση της Τουρκίας. Στην συνέχεια αναρωτήθηκε δημόσια τι πραγματικά σημαίνει να λέω πως είμαι Τούρκος και τι σημαίνει τουρκική εθνική συνείδηση. Αλλά το πιο εντυπωσιακό στην ομολογία του ήταν ότι αναρωτήθηκε δημόσια από πού προέρχονται οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας. «Ήρθαν οι παππούδες μας από την Κεντρική Ασία ; Μπορεί κάνεις να το αποδείξει αυτό ;». Για όλα αυτά ο Yasin Aktay υποστήριξε ότι πρέπει να αρχίσει μια εντεταμένη εθνολογική και εθνογραφική έρευνα για να μελετηθεί η πραγματική καταγωγή των σημερινών κατοίκων της Τουρκίας. Παράλληλα έθεσε και το ερώτημα με ποιους συγγενεύουν οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας. Στο ερώτημα αυτό πρόσθεσε και το ερώτημα ποιοι άλλοι θεωρούνται Τούρκοι. «Είναι και οι Ούγγροι Τούρκοι;» αναρωτήθηκε.

Καταλήγοντας συμπέρανε ότι θα πρέπει να ερευνήσει η σημερινή Τουρκία την προέλευση σε βάθος πέντε έξη γενεών του παρελθόντος και υποστήριξε με σιγουριά ότι η διαπίστωση που θα εξαχτεί από την έρευνα αυτή θα είναι ότι δεν υπάρχει πραγματική τουρκική φυλή!!! Η ομιλία του Τούρκου καθηγητή και αρθρογράφου προκάλεσε εντόνους διαξιφισμούς μέσα στην αίθουσα και πολλές αντιδράσεις με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να διακόψει την διάλεξη του και να αποχωρήσει. Την επόμενη μέρα όμως και σε σχετικό άρθρο στην εφημερίδα που αρθρογραφεί, την Yeni Şafak, έδειξε ότι δεν μετανοεί για τις απόψεις που εξέθεσε.

Η δημόσια αυτή ομολογία ενός επώνυμου Τούρκου που είναι πολύ γνωστός και σαν μέλος της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, είναι άλλο ένα «σημάδι» πως στην γειτονική χώρα τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει και καταρρέει ένα «πέπλο» σιωπής για την πραγματική ταυτότητα των κάτοικων της σύγχρονης Τουρκίας. Για όσους παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στην Τουρκία, είναι σίγουρο πως τέτοιες ομολογίες θα πολλαπλασιαστούν στο και σταδιακά μπορεί να μετατραπούν σε «χιονοστιβάδα» που θα καταρρίψει τον τεχνητό μύθο για την τουρκική εθνική ταυτότητα. Την ταυτότητα αυτή την κατασκεύασε με πλαστά υλικά ο ιδρυτής της τουρκικής δημοκρατίας, ενός καθαρά τεχνητού κράτους, Μουσταφά Κεμάλ ο επωνομαζόμενος «Ατατούρκ».

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος από conspiracyfeeds

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου