Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Άρης και δύο Νεφελώματα σε εκπληκτική Φωτογραφία


Αυτή η εκπληκτική εικόνα δείχνει τον πλανήτη Άρη να περνά κάτω από δύο νεφελώματα.




H Αστροφωτογράφος Derek Demeter πήραν την εικόνα από το Stardust Ranch του Okeechobee, στη Φλόριδα. Η Demeter (Δήμητρα) είναι η διευθυντής του Πλανητάριου Emil Buehler στο Seminole State College της Φλόριδα επίσης.

Στην φωτογραφία αποτύπωσαν τον Άρη να περνά κάτω από δύο νεφελώματα που είναι γνωστά ως Lagoon (Λιμνοθάλασσα) και Trifid (Τρισχιδές). Και τα δύο βρίσκονται στον αστερισμό του Τοξότη στην κεντρική περιοχή του Γαλαξία μας.

"Αυτό είναι μια καλή παρατήρηση του ηλιακού μας συστήματος σε σχέση με τον γαλαξία," έγραψε η Δήμητρα σε ένα e-mail στο Space.com.

Το Νεφέλωμα Lagoon (Λιμνοθάλασσα) είναι μια από τις δύο περιοχές σχηματισμού άστρων, ορατή με γυμνό μάτι στο Βόρειο Ημισφαίριο. Το Trifid (Τρισχιδές) Νεφέλωμα (Μεσιέ 20 ή NGC 6514) είναι ένας συνδυασμός νεφελώματος εκπομπής (η κόκκινη περιοχή), με νεφέλωμα ανάκλασης (η μπλε περιοχή) και είναι ένα σκοτεινό νεφέλωμα. Επίσης ορατό είναι το αστέρι στην περιοχή του NGC 6559, IC 1274 και IC 1275. Τα νεφελώματα βρίσκονται περίπου 5.000 έτη φωτός από τη Γη.

Ηλίας Σιατούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου