Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

Το Πλανητάριο μας ταξιδεύει δωρεάν στο Βόρειο Σέλας


Δεν χρειάζεται πλέον να ταξιδέψετε μέχρι τη Βόρεια Αλάσκα για να δεις το σέλας.Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο σε προσκαλεί να το ανακαλύψεις από πολύ κοντά και δωρεάν με την ψηφιακή παράσταση «Βιώνοντας το Σέλας» στις 22 Δεκεμβρίου.


Ποιος καλύτερος τρόπος να γιορτάσει το χειμερινό ηλιοστάσιο το Ίδρυμα Ευγενίδου από το να φέρει ένα φαινόμενο τόσο μακρυνό μόλις λίγα μέτρα από τα μάτια σου; Στις 22/12 και για 25 λεπτά το σέλας θα καλύπτει πλήρως τον τεράστιο θόλο της αίθουσας έτσι ώστε να θαυμάσεις όλη τη μεγαλοπρέπεια του.

Για την δημιουργία της παράστασης, ο χομπίστας-παρατηρητής και δημιουργός της Terence Murtagh ταξίδεψε δώδεκα φορές μέχρι τη Βόρεια Αλάσκα αλλά και μέχρι τη Βόρεια Νορβηγία όπου κατέγραψε σε time-lapse φωτογράφιση το θέαμα που θα δούμε.

Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να διαλέξεις από τις τέσσερις προβολές αυτή που σε βολεύει (6.30 μ.μ, 7.15 μ.μ, 8 μ.μ, και 8.45 μ.μ ) και να έρθεις έγκαιρα από τις 6 μ.μ. για να προμηθευτείς το δελτίο προτεραιότητας από το ταμείο του Πλανηταρίου.

Πηγή: athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου