Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Aνεξήγητα ευρήματα προϊστορικής «νανοτεχνολογίας» διχάζουν τους επιστήμονες


Αρχαιολόγοι και ερευνητές βρίσκονται σε σύγχυση όσον αφορά την προέλευση δεκάδων ευρημάτων που το τεχνολογικό τους επίπεδο δεν συνάδει με την αρχαιότητα τους.




Τα ευρήματα αυτά που έχουν ανακαλυφθεί σε διαφορετικές περιοχές του πλανήτη, παρουσιάζουν ένα απίστευτο επίπεδο τεχνολογικής εξέλιξης, και άγνωστη σε εμάς χρησιμότητα, ενώ η χρονολόγηση τους, που στηρίζεται σε χημικά και γεωλογικά στοιχεία δείχνει ότι προέρχονται από μια εποχή, που σύμφωνα με τις ισχύουσες παραδοχές της αρχαιολογικής επιστήμης, δεν υπήρχε τέτοια τεχνολογία.

Το 1991, στις όχθες των ρωσικών ποταμών, Kozhim, Narada, και Balbanyu, ανακαλύφθηκαν μια σειρά από παράξενα μικροσκοπικά μεταλλικά αντικείμενα, που μοιάζουν με βίδες ή ηλεκτρικά πηνία, που παραπέμπουν στην ύπαρξη ενός πολιτισμού με εξελιγμένη τεχνολογία σε μια εποχή πριν από 300,000 χρόνια.



Αυτά τα μυστηριώδη τεχνουργήματα, ανακαλύφθηκαν κατά την διάρκεια μιας γεωλογικής έρευνας, σχετιζόμενης με την εύρεση χρυσού στην περιοχή της οροσειράς των Ουραλίων.

Τα ευρήματα περιλάμβαναν, μεταλλικά πηνία, σπείρες και άλλα μη αναγνωρίσιμα εξαρτήματα.

Σύμφωνα με την ανάλυση των ευρημάτων, που διεξήγαγε η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών του Syktyvkar, τα μεγαλύτερα εξαρτήματα ήταν κατασκευασμένα από χαλκό ενώ τα μικρότερα από άλλα μέταλλα όπως ο μόλυβδος.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι οι διαστάσεις πολλών ευρημάτων υποδηλώνουν ότι οι κατασκευαστές τους γνώριζαν τον «χρυσό κανόνα» που χρησιμοποιούταν από πολλούς ζωγράφους και αρχιτέκτονες της αναγέννησης, αλλά και της αρχαιότητος, σαν ένας τρόπος να προσεγγίσουν την απόλυτη αρμονία των διαστάσεων.

Επιπλέον το σχήμα τους συνηγορεί προς την άποψη ότι πρόκειται για ανθρώπινα τεχνουργήματα και όχι αποτέλεσμα φυσικών διεργασιών.

Μάλιστα δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι μοιάζουν πολύ με τα λιλιπούτια εξαρτήματα της σύγχρονης νανοτεχνολογίας.

Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι ισχυρίζονται ότι τα ευρήματα αυτά είναι υπολείμματα που άφησαν πίσω τους οι δοκιμές πυραύλων που πραγματοποιούνται στον κοντινό διαστημικό σταθμό του Plesetsk, μια αναφορά από το Ινστιτούτο της Μόσχας καθόρισε ότι η ηλικία τους είναι πάρα πολύ παλιά για να αντιστοιχεί στην σύγχρονη τεχνολογία.

Το αναπάντητο ερώτημα είναι πως οι άνθρωποι μιας τόσο αρχαίας εποχής, ήταν σε θέση να κατασκευάσουν τόσο εξελιγμένα εξαρτήματα.

Πηγή: Crashonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου