Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Κάστρο της δυναστείας των Μινγκ αναστηλώνεται στην Κίνα

Με διάμετρο μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων, η οποία προστατεύεται από ένα επιβλητικό τείχος πάχους 12 μέτρων, η «Πολεμική Πόλη» της Δυναστείας των Μινγκ είχε τέτοια φήμη που σκορπούσε το φόβο στους αντίπαλους στρατούς.Τώρα οι αρχαιολόγοι έχουν ξεκινήσει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης του πανίσχυρου οχυρού ώστε να ανακτήσει την παλιά του δόξα, και ιδίως το ερειπωμένο σήμερα εξωτερικό του τείχος που απέκρουσε κάθε επίθεση των Μογγόλων προς αυτό.

Η αποκατάσταση του φρουρίου - στο οποίο δόθηκε ο τίτλος «Wucheng» ή «Πολεμική Πόλη» μετά την κατασκευή του το 1393 - θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το αρχικό αρχιτεκτονικό ύφος της Δυναστείας των Μινγκ.
Με την ολοκλήρωση του έργου το 2016 θα αποκατασταθούν οι εμπορικές συνοικίες της εποχής Ming και Qing, το Great Wall Martial Museum, η Golden Harvest Ακαδημία καθώς και θέατρα αλλά θα δοθεί στο κοινό και η τουριστική διαδρομή Red Tourist Route. Στις εργασίες αποκατάστασης θα περιλαμβάνονται επίσης η συνεχής προστασία των υπαρχουσών δομών.

Το κάστρο που βρίσκεται σήμερα στην κομητεία Wanquan - γνωστή στην Κίνα ως «ζωντανό απολίθωμα του στρατιωτικού συστήματος των Μινγκ» - χτίστηκε το 1393, αλλά είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, ειδικά η εσωτερική περιοχή της πόλης που περιλαμβάνει τις κατοικίες των στρατηγών και των πλούσιων εμπόρων.

Το φρούριο έχει τεράστια ιστορική, πολιτιστική και στρατιωτική σημασία και έχει χαρακτηριστεί ως βασικό πολιτιστικό μνημείο της Κίνας.

Πηγή: Ανασκαφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου