Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

Στο... διάστημα ο Στίβεν Χόκινγκ με συνοδεία μουσικής του Βαγγέλη Παπαθανασίου (Βίντεο)


Μία μουσική εκπομπή αλλιώτικη από τις άλλες θα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουνίου, μετά την τελετή για τον Στίβεν Χόκινγκ στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ.

Επιλεγμένα λόγια του διάσημου Βρετανού κοσμολόγου, ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο σε ηλικία 76 ετών, μεταδόθηκαν στο διάστημα προς την κατεύθυνση της πλησιέστερης μαύρης τρύπας, με συνοδεία μουσικής του πολυβραβευμένου Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Όπως είπε η οικογένεια του Χόκινγκ, σύμφωνα με το BBC, η δορυφορική εκπομπή στο διάστημα θα είναι ένα «μήνυμα ειρήνης και ελπίδας, για την ενότητα και την ανάγκη μας να ζούμε μαζί με αρμονία σε αυτόν τον πλανήτη».Στόχος της εκπομπής θα είναι η μαύρη τρύπα 1A 0620-00, που βρίσκεται σε ένα διπλό σύστημα μαζί με ένα μικρό άστρο. Πρόκειται, σύμφωνα με την κόρη του, Λούσι, «για μία όμορφη και συμβολική χειρονομία, που δημιουργεί έναν δεσμό ανάμεσα στην παρουσία του πατέρα μας σε αυτόν τον πλανήτη, στην επιθυμία του να πάει στο διάστημα και στην εξερεύνηση του σύμπαντος στο μυαλό του».

Ένα CD με τη μουσική και τα λόγια -προσφορά από τον Βαγγέλη Παπαθανασίου- δόθηκε σε όλους όσους παρευρέθηκαν στην τελετή, την οποία παρακολούθησαν περίπου 1.000 άνθρωποι, επώνυμοι και μη.Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι στάχτες του Χόκινγκ τοποθετήθηκαν ανάμεσα σε δύο άλλους γίγαντες της επιστήμης, στον Νεύτωνα και τον Δαρβίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου