Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Η απελπιστική θέση της Ελλάδος στο μεταναστευτικό σε μια περίληψη


Η όλη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση θυμίζει σε πολλά σημεία την "διαπραγμάτευση" που έκανε τους πρώτους 6 μήνες της θητείας της με τα γνωστά αποτελέσματα.


Εξαρτημένοι από μια ουτοπική ιδεολογία σε ένα κόσμο που ευτυχώς ή δυστυχώς κινείται στα πλαίσια του real politik και των εθνικών αλλά και ατομικών συμφερόντων μοιάζει με ένα κακομαθημένο παιδί που θέλει να κρατήσει την ανάσα του για να γίνει αυτό που θέλει από τους υπόλοιπους. Οπότε είτε θα αποτύχει , είτε θα "σκάσει".

Έτσι και σε αυτή την περίπτωση έχουν αρχίσει και πάλι οι αναφορές σε Ευρώπη που έχει χάσει τον ανθρωπισμό της , την ιδεολογία της και πώς η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει αυτό τον δρόμο κτλ. Προφανώς και το λατινικό ρητό si fueris Rōmae, Rōmānō vīvitō mōre (όταν είσαι στην Ρώμη κάντο όπως οι Ρωμαίοι), είναι κάτι που δεν πέρασε στην διδασκαλία στα μαθήματα που είχαν οι κυβερνώντες.

Σε ένα πρόβλημα που όντως δημιουργήθηκε από αγκυλώσεις και λανθασμένες πολιτικές της Ε.Ε. είναι σε πρώτη γραμμή αμύνης η Ελλάδα. Και σε παραδοχή αντικειμενικότητας όντως η χώρα μας έχει δίκιο για την υποκρισία και αναλγησία Ευρωπαίων "εταίρων" (επίτηδες το "αι" ) αφού πετάνε μπαλάκι ευθυνών σε εμάς.

Όμως και εμείς με την σειρά μας ως κοινωνοί αλλά και συνδημιουργοί του προβλήματος αφού διαφημίσαμε ως χώρα κάτω απο κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα ανοιχτά σύνορα, ζητάμε τώρα να λυθεί το πρόβλημα δια μαγείας, αφήνοντας την στρατηγική πρωτοβουλία σε Τούρκους (!!!! ) και σε άλλες χώρες που καλούμε να φυλάξουν τα σύνορα μας δηλώνοντας οι ίδιοι αδυναμία ( !!! ... οι πολιτικοί τουλάχιστον, ΟΧΙ ΟΙ ΕΔ).

Σε μια σημερινή κατάσταση λοιπόν εποικιστικής εισβολής από ξένα στοιχεία όπου ελάχιστο ποσοστό είναι δικαιούχοι ασύλου, η Ελλάδα ως άλλος ελέφαντας μαζί με τους υπόλοιπους της Ε.Ε. κρύβεται πίσω από το θάμνο και αναζητεί μαγικό τρόπο επίλυσης προβλήματος χωρίς να δαπανήσει και αυτή ως οφείλει πολιτικό και ιδεολογικό κεφάλαιο. Και πρέπει να το κάνει άμεσα δυστυχώς διότι εδώ και καιρό το διπλωματικό της κεφάλαιο το έχει εξαϋλώσει η πρώτη "διαπραγμάτευση" για τα οικονομικά, δείχνοντας αναξιοπιστία και αδυναμία συμμόρφωσης καθιστώντας την χώρα παρία και τελευταίο τροχό σε επιρροή εξελίξεων και καταστάσεων στην περιοχή μας αλλά και στην γεωπλανητική σκακιέρα γενικότερα.

Πηγή: Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου