Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Στο ονομα της ...ανάπτυξης! Και ελικοδρόμιο στον Όλυμπο για τους πλουσίους


Μετά τις προτάσεις του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα προ μηνών για την δημιουργία νέων καταφυγίων, άνοιγμα δρόμων, φωταγώγηση τους αλλά και εστιατορίων και ταβερνών (!) στο ιερό βουνό των Θεών, (για να πηγαίνουν οι χατζηέλληνες να τρώνε τα κοψίδια τους), τώρα ο υφυπουργός προτείνει και δημιουργία ελικοδρομίου!


Συγκεκριμένα σε ημερίδα του Επιμελητηρίου Πιερίας, του  4ου  Περιφερειακού Τμήματος Κεντροδυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο κ. Μάρδας επέμεινε και στην ομιλία του με τον πομπώδη τίτλο «Η Ελλάδα στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις σήμερα και η επιχειρηματικότητα στο Ελληνικό και διεθνές περιβάλλον», εκτός των άλλων κατέβασε την ιδέα και ενός ελικοδρόμιου στο Οροπέδιο των Μουσών, όπου οι "έχοντες" "φυσιολάτρες", θα επισκέπτονται όλο το χρόνο την περιοχή των ψηλών κορφών, σύμφωνα με δημοσίευμα του anevenontas.gr.

Και για να μη μας μείνει καμμια αμφιβολία για τις προθέσεις του, μετά από μερικές ημέρες συνάντησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη και του ανέπτυξε τα μεγαλεπήβολα σχέδια του.

Δε μιλάμε πλέον για κάποιες φαιδρές εξαγγελίες, αλλά για συγκεκριμένα "αναπτυξιακά" σχέδια, που αν μείνουν χωρίς αντίλογο και αντίδραση θα βρεθεί ο Όλυμπος πουλημένος σε τίποτα Κινέζους επενδυτές που θα κάνουν πραγματικότητα εκείνο το παλιό σχέδιο (ποιός το θυμάται άραγε;) της Disneyland του Ολύμπου.

Σύμφωνα λοιπόν με το newmoney.gr, όλο το  πρόγραμμα αξιοποίησης (!) του Ολύμπου περιλαμβάνεται στο το ιδιότυπο σχέδιο του κ. Μάρδα, "Θρόνος του Δία" το οποίο είχε παρουσιάσει προς μηνών στην Πιερία, προσκεκλημένος ομιλητής του Επιμελητηρίου Πιερίας και του Περιφερειακού Τμήματος Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει την δημιουργία τεσσάρων κρυσφύγετων στην κορυφή του Ολύμπου τα οποία θα αποτελέσουν ένα είδος τουριστικού κράχτη για τους επισκέπτες που θέλουν να μυηθούν στα μυστικά του βουνού χωρίς να το περπατήσουν. «Πρόκειται για μια σκέψη, σύμφωνα με την οποία κοντά στην κορυφή θα χτιστούν τέσσερα καταφύγια ώστε να δημιουργηθεί ένα καταφυγιακό χωριό. Στα καταφύγια αυτά θα υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης ανθρώπων που θέλουν να δουν τον Όλυμπο και να γνωρίσουν τους μύθους του, αλλά αδυνατούν να περπατήσουν 8 ώρες για να φτάσουν εκεί» εξήγησε ο κ. Μάρδας.

Στην συνέχει το μέλος της κυβέρνησης, που είχε ξαφνιάσει προ μηνών και με την ιδέα για την δημιουργία ενός «θερινού Νταβός» στην Ελλάδα, διευκρίνισε ότι το σχέδιο προβλέπει την δημιουργία τεσσάρων καταφύγιων σε μια ενιαία περιοχή καθώς αυτά που υπάρχουν σήμερα είναι σκόρπια και σε μεγάλη απόσταση.

Τι άλλο θα ακούσουμε δηλαδή! Να προτείνουμε κιόλας από την μεριά μας να χτίσουμε τα πάντα για να υπάρχει ανάπτυξη, αφού όλοι θα δουλεύουν.

Δε χρειάζεται βέβαια να πούμε ότι όλο αυτό το επενδυτικό σχέδιο πάει κόντρα σε κάθε έννοια χρηστής διαχείρησης του περιβάλλοντος, αλλά και σε κάθε θεσμοθετημένη προστασία του Ολύμπου.

Είναι καιρός να ξεκινήσει μια παγκόσμια καμπάνια διάσωσης του Ολύμπου γιατί, αφού υπερηφανευόμαστε ότι ο Όλυμπος είναι "παγκόσμια κληρονομιά", τότε όλα αυτά αφορούν όλους τους πολιτισμένους ανθρώπους όπου γης και όχι απλά μερικά λαμόγια επενδυτές, που αφού τον ξεζουμίσουν θα ψάξουν για άλλες ευκαιρίες κάπου αλλού στον πλανήτη και εμάς θα μας μείνουν τα σκατά τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου