Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Το κρανίο μεσοπιθήκου που έζησε και στη Μαγνησία στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου


Από το Σάββατο 17 Οκτωβρίου εκτίθεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου το κρανίο του Μεσοπιθήκου, ενός πιθηκοειδούς που ζούσε στον ελληνικό χώρο πριν από 7 εκατομμύρια χρόνια.


Ανάμεσα στις περιοχές εύρεσης του Μεσοπιθήκου κατατάσσεται και η Μαγνησία, μιας και σε ανασκαφές που πραγματοποίησε η ανασκαφική ομάδα του Τμήματος Γεωλογίας Α.Π.Θ. με υπεύθυνο τον καθηγητή παλαιοντολογίας κ. Γεώργιο Κουφό βρέθηκαν τμήματα γνάθου και άλλα οστά του σκελετού. Η συγκεκριμένη απολιθωματοφόρος θέση βρίσκεται στο Μικρό Περιβολάκι στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Κάθε επισκέπτης από αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχει την ευκαιρία να δει και να αγγίξει το κρανίο ενός πιθηκοειδούς που αποτελεί σημαντικό στοιχείο της φυσικής ιστορίας του τόπου μας.

Το Σάββατο το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 10:00 μέχρι τις 14:00, ενώ την Κυριακή από τις 11:00 έως τις 14:00.

Εκτός του Μεσοπιθήκου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου εκτίθενται ορυκτά και πετρώματα από τη Θεσσαλία και γενικά από όλη την Ελλάδα, απολιθώματα θηλαστικών (ελεφαντοειδή, ύαινα, αρκούδα, άλογο, καμηλοπάρδαλη κ.α), θαλάσσιων οργανισμών (αμμωνίτες, ιππουρίτες, τριλοβίτες, δίθυρα κ.α) που έζησαν πριν από δεκάδες εκατομμύρια χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες στο site του Μουσείου www.volosmuseum.gr και στο τηλέφωνο 2421036555 (10:00-14:00).

Πηγή: MyVolos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου