Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Προϊστορικά δόντια 9,7 εκατ. ετών ξαναγράφουν την ανθρώπινη ιστορία (Βίντεο)


Αλλάζουν τα δεδομένα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, όσον αφορά στην πορεία της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους. Τα απολιθωμένα δόντια που βρέθηκαν στη Γερμανία, δεν μοιάζουν με κανένα εύρημα στην Ευρώπη ή την Ασία.



Μπροστά σε μια σπουδαία ανακάλυψη, η οποία, ενδεχομένως, "ξαναγράφει" την ανθρώπινη ιστορία, βρέθηκαν αρχαιολόγοι στη Γερμανία. Πρόκειται για απολιθωμένα δόντια ηλικίας 9,7 εκατ. ετών, τα οποία βρέθηκαν στον ποταμό Ρήνο, στην πόλη Επελσέιμ, στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Τα ευρήματα μοιάζουν με τα απολιθωμένα δόντια της Λούσι, του 3,2 εκατ. ετών σκελετού εξαφανισμένου πρωτεύοντος που σχετίζεται με τον άνθρωπο, ο οποίος είχε ανακαλυφθεί στην Αιθιοπία. Τα δόντια, ωστόσο, που βρέθηκαν στη Γερμανία, δεν μοιάζουν με εκείνα άλλων ειδών που έχουν ανακαλυφθεί στην Ευρώπη ή την Ασία.

Σύμφωνα με την DW, η επιστημονική κοινότητα ήταν διχασμένη για το εν λόγω εύρημα και για το λόγο αυτό δεν έδωσε εδώ και μήνες στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ερευνών.

Αν και υπάρχουν πολλά απολιθώματα που αποδεικνύουν ότι οι μεγάλοι πίθηκοι περιπλανιόνταν στην Ευρώπη πριν από εκατομμύρια χρόνια, δεν υπήρχαν επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ειδών που σχετίζονται στενά με τους ανθρώπους, στην συγκεκριμένη ήπειρο.

Η επιστημονική κοινότητα συμφωνεί, μέχρι σήμερα, ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι εξελίχθηκαν στην ανατολική Αφρική, πριν από 200.000-400.000 χρόνια και στη συνέχεια, πριν από 70.000 χρόνια, διασκορπίστηκαν σε όλο τον κόσμο, αν και αρκετά ευρήματα που έχουν έρθει στο φως τα τελευταία χρόνια, θέτουν την συγκεκριμένη θεωρία υπό αμφισβήτηση.



Ο διευθυντής του μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Μάιντς και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Χέρμπερτ Λουτς, δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ: "Πρόκειται ξεκάθαρα για δόντια πιθήκου. Τα χαρακτηριστικά τους μοιάζουν με εκείνα αφρικανικών ευρημάτων, τα οποία, ωστόσο, είναι 4-5 εκατ. χρόνια νεότερα. Είναι μεγάλο μυστήριο".

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την εν λόγω ανακάλυψη, ο δήμαρχος του Μάιντς δήλωσε ότι το εύρημα θα μπορούσε να αναγκάσει τους επιστήμονες να επανεξετάσουν την ιστορία των πρώιμων ανθρώπων. "Δεν θέλω να το κάνω υπερβολικά δραματικό, αλλά υποθέτω ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να ξαναγράφουμε την ιστορία την ανθρωπότητας μετά από σήμερα", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Άξελ βον Μπεργκ, αρχαιολόγος, τόνισε ότι τα νέα ευρήματα "θα καταπλήξουν τους ειδικούς".


Πηγή: News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου