Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Η CIA είχε καταγράψει θεάσεις ΑΤΙΑ πάνω από το Νεπάλ πριν από 49 χρόνια


Πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ αποκάλυψαν ότι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) είχε καταγράψει αρκετές εμφανίσεις Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ) πάνω από το Νεπάλ και τις γειτονικές χώρες - Ινδία και Βουτάν - το 1968.



Σε μια εμπιστευτική "έκθεση πληροφοριών" με ημερομηνία 11 Απριλίου 1968, η CIA αναφέρεται σε συνολικά επτά θεάσεις στην περιοχή από τη Νότιο Λαντάκ στο Βουτάν και δύο φορές πάνω από το Νεπάλ, από την 19 Φεβρουαρίου έως την 25 Μαρτίου, σύμφωνα με την The Himalayan Times.

Συγκεκριμένα ένα ΑΤΙΑ εντοπίστηκε πάνω από το Νεπάλ για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου από την 21:00 μ.μ. έως και την 21:25 μ.μ., τοπική ώρα πάνω από τις περιοχές Olangchung Gola και Ghunsa της επαρχίας Taplejung στο ανατολικό Νεπάλ κοντά στα σύνορα με την Κίνα. Η κατεύθυνση του αντικειμένου ήταν από βορειοανατολικά προς νοτιοδυτικά, σύμφωνα με την έκθεση.

Μετά από πέντε εβδομάδες, το βράδυ της 25ης Μαρτίου, ένα άλλο ΑΤΙΑ εθεάθη πάνω από την περιοχή Kaski στο δυτικό Νεπάλ.

Στην έκθεση της η CIA, έγραφε «[Η κατεύθυνση της πτήσης] φάνηκε να είναι από βορρά προς νότο. Ένα λαμπερό αντικείμενο, αναβοσβήνει κατά διαστήματα και συνοδεύεται από μεγάλο ήχο βροντής, μέχρι να εξαφανιστεί πάνω από την περιοχή Kaski. Ένα τεράστιο μεταλλικό δισκοειδές αντικείμενο με έξι πόδια στη βάση του και τέσσερα πόδια στο ύψος βρέθηκε σε ένα κρατήρα στο Baltichaur, πέντε μίλια ΒΑ της Ποκάρα. Τμήματα ενός παρόμοιου αντικειμένου βρέθηκαν και στις περιοχές Talakot και Turepasal."







Αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενα αντικείμενα (ΑΤΙΑ) στον ουρανό πάνω από το Σέφιλντ, στο Νότιο Γιορκσάιρ της Αγγλίας, στις 4 Μαρτίου, 1962. Φωτογραφία: cia.gov

Η έκθεση, προοριζόταν για «ελεγχόμενη διάδοση» και όχι για «ευρεία διάδοση», ωστόσο, εγκρίθηκε να αποχαρακτιριστεί και να δοθεί στο κοινό στις 2 Απριλίου του 2001.

Το εξώφυλλο της έκθεσης περιλαμβάνει φωτογραφίες του Donald E. Keyhoe, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ερευνών για τα Εναέρια Φαινόμενα από το 1957 ως το 1969, και του Δρ Edward Condon, πρώην επικεφαλής του Εθνικού Γραφείου Προτύπων και που αργότερα έγινε διευθυντής της Πολεμικής Αεροπορίας που χρηματοδοτούσε την έρευνα για τα ΑΤΙΑ με έδρα στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο. Η NICAP ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 1956.

"Είναι πεπεισμένος ότι τα ΑΤΙΑ είναι έξυπνα και ελέγχονται από το διάστημα," γράφει στο σχόλιο κάτω από τη φωτογραφία του Keyhoe.

"Θα δείτε..." γράφει χαρακτηριστηκά το σχόλιο για τον Δρ Condon.

Εν τω μεταξύ, η CIA έδωσε στην δημοσιότητα ένα τεράστιο αρχείο με τουλάχιστον 800.000 αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, τα οποία περιλαμβάνουν συνολικά περίπου 13 εκατομμύρια σελίδες με θεάσεις ΑΤΙΑ, παραφυσικά φαινόμενα και άλλα, νωρίτερα αυτό το χρόνο.

Ηλίας Σιατούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου